Representerade Konstnärer Det finns 12 konstverk.

 • Arnold Lindblom
 • Lena Palmgren

  Lena Palmgren

  "Min intention är inte att göra en exteriört korrekt häst. Jag vill fånga och förstärka känslan och uttrycket i hästens rörelse och sinnesstämning. Jag är oerhört fascinerad av djurs beteende och rörelsemönster. Jag arbetar direkt ur minnet och gör en "skiss" i ståltråd som jag sedan klär i papier maché eller låter gjuta upp i brons." - Lena Palmgren

 • Alberto Ramirez LEG

  Alberto Ramirez är en spansk konstnär som har specialisat sig på att måla stora porträtt på kända personer. Projektet "LEG" började redan 2005 i Barcelona som ett resultat av ett samarbete mellan Alberto och konstnärskollegan och vännen David Partida. 


  Deras vänskap började redan vid barnsben. Bägge bodde i Salou. Turistorten där båda växte upp och någonstans i nioårsålderna träffades de och blev snabbt vänner. Under åren växte deras vänskap tills de båda flyttade till sina respektive hemstäder i sextonårsålderna. Alberto till Madrid och David till Vitoria. Det skulle dröja cirka 15 år innan de hittade varandra igen. 

  Alberto började studera i Madrid och tog en examen i public relations på universitetet där. Han bodde senare på Mallorca där han lärde känna en lokal konstnär vid namn Juan Vich. Tillsammans med honom utvecklade han en ny stil och målade mycket landskap och "vardagliga" målningar. Han stads- och landskapsmotiv var väldigt influerade av impressionismen och resta runt mycket på öarna för att hitta objekt att avbilda. 

  I slutet på 2003 kände Alberto sig lockad av den nya "Avanguard" konsten och flyttade till Barcelona där han började ställa ut sina verk framgångsrikt. 

  När även David flyttade dit under 2005, valde denygamla vännerna, som båda var etablerade som konstnärer att gå ihop och skapade LEG. 

  Deras första verk var en 9 meter lång målning på duk som hette "Las Caras" (The faces) vilket symboliserade någonting nytt och unikt. 

  I april 2009 valde duon att gå sina egna vägar för att båda kunna utvecklas självständigt. 

  Alberto bor numera i Berlin och fokuserar huvudsakligen på att porträttera individer i det moderna samhället och lyfta problemen med anonymitet och privatliv i den moderna världen. 

  Galleri Scandinavia har arbetat med Alberto sedan 2005 och ställt ut honom ett flertal gånger både i Göteborg och Stockholm. 

  Han finns representerad på ett stort antal hotell, företag och institutioner, såsom Chalmers i Göteborg. 


 • Caroline Tamm

  Caroline Tamm arbetar huvudsakligen med måleri. Hennes lust att skapa nytt syns verkligen i den förändring hon har gjort i sitt konstnärliga arbete. Från att ha målat på ett tydligt och väldigt lättillgängligt sätt där figurer och färger har följt rena linjer, har hon gått över till mer abstrakta målningar där mötet mellan känsla, färg och form fångas på ett lustfyllt sätt.


  Ibland är budskapet det viktigaste, ibland är det stämningen men oftast är det dynamiken i färgen och formen som uppslukar henne i hennes skapande. 

  Efter sin gymnasiala utbildning studerade hon "Stora konstutbildningen" på folkuniversitetet och fortsatte sedan i lära hos den nu framlidne konstnären Åke Arph. 

  Glädjen i att måla kvinnomotiv har funnits där i alla år. 

  Caroline arbetar även som mäklare på Eklund Stockholm New York och hennes konst och atelje har visats i bland annat tv-programmet "Toppmäklarna" 

  Vi på Galleri Scandinavia Stockholm är oerhört glada att ha börjat arbeta med Caroline och hennes konst. Känslan och det fantastiskt upplyftande intrycket när man tittar på hennes målningar håller i sig konstant och lyfter de flesta väggar.
 • Charlotte Olsson

  Konst i återvunnet material av Charlotte Olsson

  Bakom Charlotte Olssons glada målningar är ett viktigt budskap dolt. 
  Det handlar om att använda det som redan finns och att vara försiktig med jordens resurser. 
  Med handgjorda snören, broderier och tyger skulpterar hon på gamla ramar. 
  Av respekt för det återvunna materialet skapar hon bara original - aldrig några tryck eller kopior. 
  Så om du har ett konstverk av Charlotte, kan du vara säker på att det bara är exklusivt för dig.

  Hennes konst är representerat i både privata och offentliga samlingar. Charlotte har tidigare ställt ut på Europeiska rådet för mänskliga rättigheter i Strasbourg, Hollywood Road Gallery i London, Konstmässan i London, Galleriet vid Gothia Towers i Göteborg etc.

  Flera gånger har hennes konst auktionerats ut över 100 000 SEK. Hon är en mycket samlad och intressant konstnär. Detta är medveten och groovy konst för dina lekfulla sinnen!

 • James Cummins

  James Cummins

  James kommer ursprungligen från Liverpool, där han studerade på Liverpool College of Art innan han för alltid lämnade England. Sedan dess har han bott i många olika länder och de senaste 18 åren har han levt och verkat i Berlin. 

 • Jonas Brodin

  Art By Jonas Brodin


  Jonas Brodin är ett konstnärligt stjärnskott, trots sin unga ålder (född 1987) har han en teknisk skicklighet som är svårslagen. Kombinerat med hans spännande och annorlunda motivval ser man tydligt vilken otrolig talang Jonas är.
  Jonas föddes i Värnamo och flyttade till Göteborg för att studera på Göteborgs Konstskola, där han, efter fullföljd utbildning blev ombedd att stanna och arbeta som värkmästare med motiveringen att han bör vara kvar i miljön och kunna fokusera på att vara konstnär. 
  I hans konstnärskap står teknik, taktik och motiv i centrum för måleriet. Rör sig i området “New American classic realism” samt hyperrealism. Återkommande i motiven är undersökningen av motsatser och spännpunker. Ämnen som inspirerar är miljö och toxikologi. 
 • Hellström Street Art...

  Hellstrom Street Art

  Hellstrom Street Art är alias för en anonym konstnär - Framförallt verksam i Stockholm, Göteborg, Berlin och Bergen med både verk på duk samt med sin streetkonst där konstnären klistrar/sätter upp färdiggjorda papper på väggar med sina alster. 

  Verkens främsta inspiration är från Håkan Hellströms musik men även Astrid Lindgren, Jan Lööf och vardagen. 

  Har varit verksam inom streetkonsten sedan 12 årsåldern då det mest var graffiti. För ca fem år sedan började utvecklingen av den Hellströn-inspirerade konsten och idag är Hellstrom Street Art en mycket välkänd och uppskattat konstnär. 

  Instagram @Hellstrom_Streetart

  #Hellstromstreetart 

 • John Ma

  Född i Shanghai 1969 och flyttade till Sverige i början av 2014
  John målar huvudsakligen med akvarell eller olja. 

 • Omid Ghorab...

  Abstract Expressionism

  Jag heter Omid Ghorab föddes i Iran 1978 Teheran . Flydde 1989 till Sverige på grund av kriget.

  Under hela min uppväxt har familjen kallat mig för lilla Picasso. Med min konst vill jag förmedla en känsla och att betraktaren ska tolka in olika saker i bilderna beroende vad betraktaren bär med sig. Min drivkraft är att fortsätta utvecklas och göra konsten meningsfull. Mina tavlor är målade med akryl och rymmer i kategorin "Abstrakt/Modern Konst". De inger en känsla av värme, lekfullhet samt rustikt känsla. Med min konst vill jag förmedla mänskliga känslor genom ett universellt visuellt språk av abstrakta former och färger som överskrider kulturella och fysiska gränser. För mig är abstrakt konst den idealiska visuellt läge för att uttrycka " inre nödvändighet " av mig som konstnär och att förmedla universella mänskliga känslor och idéer. Största inspirationskällan är naturen och olika materiella objekt som har åldrats och som har något att berätta på ett naturligt abstrakt sätt och som inger en känsla som ej går och beskriva med ord. Struktur genomsyrar alla mina verk. Tavlan kan hängas på väggen på fyra olika sätt beroende på hur du betraktar tavlan. Tavlan kan ses utifrån olika dimensioner och vinklar och på så sätt få olika och utseende beroende på dina känslor och erfarenhet. Jag är inspirerad av stora artister som Jackson Pollock, som för mig är den största artisten bakom den abstrakta expressionisten och Mark Rothko på grund av de känslor han kommunicerar genom sitt mästerverk och Bengt Lindström som inspirerar mig med sina starka färgkombinationer
 • Stanislaw Wysocki

  Stanislaw Wysocki (Stan Wys)  Stan Wys föddes i Elk (Vitryssland) 1949 och bor numera i Polen. 

  Med sina fantasiska bronser av mestadels sensuella kvinnokroppar är Stan Wys en väletablerad och spännande konstnär som bland annat tillägnats priser samt diplom för sina skulpturer. 

  Stan Wys studerade på konstakademin i Poznan samt hos professor J.H Lonas på Konsthögskolan i Berlin

 • Stefan Igelström

  Stefan Igelström föddes i Stora Skedvi i Dalarna i januari 1953. Första tiden bodde han i ett litet stenhus vid byns tvätteri och flyttade sedan till Malung. 

  Inspirerad av Dalarnas fantastiska natur och rika kulturarv till det otroliga Skånska landskapet och närheten till Europa har präglat honom och hans konst. Naturen, människorna och kärleken till livet syns i varje målning han gör. 

  Viljan att uttrycka sig genom konsten ligger som ett djupt behov hos Stefan Igelström och varje gång han öppnar dörren till sin atelje eller vandra efter en å med sitt flugspö och skissblock är han i sitt paradis. 

  "Välkommen till mitt Kosmos!" - Stefan Igelström

 • Malgoratza Zukterowska
 • Björn Ekegren
 • Henrietta Kozica
 • Rolf Kaplan
 • Brandy Kraft
 • Noe
Visar 1 - 12 of 12 konstverk