Konstverk av: Assadour

Assadour var född i Beirut 1943 i en libanesisk-armenisk familj. Han åkte utomlands vid 18 års ålder för att studera gravering och målning, först i Italien och senare i Paris. Assadour är känd som en stor konstnär inom gravering, och han utvecklade en berömd för sin samling av gouaches på papper och oljor på duk. Hans målningar är sällsynta och ofta eftertraktade eftersom han inte utfört så många.


Ett återkommande tema i Assadours målningar är siffrorna som sätts in i ett land eller stadsbild som endast föreslås av kompositionens geometriska linjer och former. Detta konstruktivistiska tillvägagångssätt hänvisas till Assadours försök att lägga någon ordning på världens kaos. 

Assadour var född i Beirut 1943 i en libanesisk-armenisk familj. Han åkte utomlands vid 18 års ålder för att studera gravering och målning, först i Italien och senare i Paris. Assadour är känd som en stor konstnär inom gravering, och han utvecklade en berömd för sin samling av gouaches på papper och oljor på duk. Hans målningar är sällsynta och ofta eftertraktade eftersom han inte utfört så många.Ett återkommande tema i Assadours målningar är siffrorna som sätts in i ett land eller stadsbild som endast föreslås av kompositionens geometriska linjer och former. Detta konstruktivistiska tillvägagångssätt hänvisas till Assadours försök att lägga någon ordning på världens kaos. 

Mer

Inga tillgängliga konstverk av denna konstnär

Konstnärer

Följ oss på Facebook!

Taggar

Recent Articles