Galleri Scandinavia Göteborg


När du besöker något av våra gallerier kommer du oftast att se en blandning av konstverk från både unga “up-and-coming” konstnärer som av etablerade världskända konstnärer.

Här vill vi gärna berätta vår historia och vilka vi är:

Galleri Scandinavia är ett familjedrivet galleri som fokuserar på att presentera högkvalitativ samtidskonst. Idag finns vi i både Stockholm Grev Turegatan 3 och Göteborg på Berzeliigatan 14.

Dörrarna till galleriet öppnades upp 1972 i Göteborg av Arnold Lindblom och Inga-Lisa Lindblom.
Då hette galleriet Korvetten och låg på första långgatan. Framförallt visade Korvetten Arnolds egna tavlor med motiv från Bohuslän och Västkusten. Under 11 års tid ökade antalet konstnärer och besökare på galleriet och 1983 flyttade galleriet till våra nuvarande lokaler på Berzeliigatan 14. Samtidigt byttes namnet till Galleri Scandinavia.

Fram tills 1987 arbetade Inga-Lisa, Arnold och de två sönerna Håkan och Mats Lindblom när Håkan flyttade till Stockholm för att driva Galleri Östermalm på Karlavägen 72 och blev kvar där till 1992.

Sedan dess har familjen drivit ett flertal projekt och gallerier utöver Galleri Scandinavia. Bland annat Vasa Konsthall, GlasArt Scandinavia och lett kulturella utbyten med bland annat Italien och Indiens kulturdepartement.

2015 öppnades även Galleri Scandinavia Stockholm som idag finns på Grev Turegatan 3

Idag drivs våra gallerier av Håkan, Michael och Daniel - andra och tredje generation Lindblom

Vi drivs av en stor passion för konst, människor och den känsla som rätt målning skapar i rätt hem och kombinerar ett yrkeskunnande från 46 års galleriverksamhet med nyfikenhet, glädje och service för att hjälpa dig att hitta rätt konst för dig.

Kontakt och öppettider

Varmt välkomna att besöka oss i Göteborg.
Sedan 1983 finns vi på Berzeliigatan 14

Öppettider:
Tisdag-fredag 11-18
Lördag 11-16

Kontakt:
Håkan@galleriscandinavia.se
0708-202481
031-202480